• Europese topkwaliteit
  • Grootste maatwerkspecialist
  • Gratis verzending vanaf €250,-
  • Uitgebreide collectie
  • Altijd een oplossing

Klantenservice

Heb je een vraag?

Heb je vragen over onze collectie screendoeken op maat? Neem dan gerust contact met ons op door te mailen naar info@kenkzonwering.nl of te bellen naar 038 303 02 39. Onze specialisten beantwoorden jouw vragen graag en helpen je bij het vinden van het screendoek op maat dat bij je past.

Onze klantenservice is op werkdagen geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur.

info@kenkzonwering.nl
038 303 02 39

Veelgestelde vragen

Kleurstalen

Het is best lastig om vanaf het beeldscherm een kleur te kiezen.

Bij K&K Zonwering hebben we hiervoor een oplossing.

Het is mogelijk om gratis 5 kleurstalen aan te vragen via onze webshop. Bij meer dan vijf stuks zijn de kosten zijn € 1,45 per kleurstaal.

Eigenschappen van de producten

K&K Zonwering levert glasvezeldoeken van topkwaliteit.

Om de hoogste kwaliteitsniveaus te garanderen worden onze screendoeken gemaakt van glasvezelgarens. Deze garens zijn bedekt met een PVC-coating. Een combinatie die belangrijke voordelen (o.a. brandvertraging) heeft boven screendoeken die gemaakt zijn van polyestergarens.

K&K Zonwering maakt gebruik van de merken Helioscreen, Mermet, Copaco en Ferrari.

De openingsfactor van screendoek kan variëren. Het percentage staat voor het percentage daglicht dat het screendoek doorlaat. Dat noemen we de openingsfactor. Bij een openingsfactor van 1% is de stof dichter op elkaar geweven dan bij een factor van 5%. Een openingsfactor van 1% laat dus het minste zonlicht, warmte en energie door. In Nederland en België wordt meestal gekozen voor een openingsfactor tussen de 1 en 5 procent.

Lichte kleuren reflecteren beter en donkere doeken zorgen voor beter doorzicht. Een donkere kleur absorbeert waardoor het minste zonlicht op het glas valt en de warmte dus het beste buiten blijft.

Doorkijk gaat van donker naar licht. Als overdag buiten licht is kun je van binnen naar buiten kijken. Als het ‘s avonds buiten donker is en binnen de verlichting aan is het andersom. Dit kan worden tegengegaan door een screendoek te nemen met een openingsfactor van 0%. Het screendoek is dan voorzien van een grijze coating waardoor het volledig is verduisterd.

Afwerking van de doeken

De doeken worden op verschillende manieren afgewerkt.

Het screendoek wordt standaard afgewerkt met een onder- en bovenzoom.

Het screendoek kan aan de onder- en bovenkant en rondom worden voorzien van een zoom van 30 mm. Ook kan rondom een sealband worden aangebracht. Daarnaast leveren wij ook onbewerkt screendoek. Opgemerkt hierbij dat verduisteringsdoeken niet met een sealband kunnen worden afgewerkt.

Bevestiging

Er zijn meerdere mogelijkheden om de screendoeken te bevestigen.

De screendoeken voor ramen en deuren kunnen worden bevestigd met zuignappen, tourniquets, tenax-sluitingen of zeilringen. Screendoeken met een openingsfactor van 1% en rondom geseald kunnen niet worden bevestigd met tenax-sluiting.

Tourniquets, tenax en zeilringen zijn gemaakt van vernikkeld messing. Het materiaal zal niet gaan roesten maar verweren zoals andere metalen die blootgesteld zijn aan weer en wind.

Waar geen bevestigingsmiddelen in of op kozijn mogen worden aangebracht zijn zuignappen de oplossing! De zuignappen worden bevestigd op het glas. Het glas moet vooraf vetvrij worden gemaakt.

Wij hebben 2 soorten zuignappen; de luxe en normale uitvoering. Bij de luxe uitvoering wordt een ‘pasring’ toegepast die perfect sluit in de zeilring die in het screendoek is aangebracht. Deze pasring is verkrijgbaar in diverse kleuren. Bij de normale uitvoering wordt een transparante moer gebruikt die de zuignap op de zeilring klemt.

Bestelling plaatsen

In dit onderdeel kun je zien hoe het bestellingproces verloopt.

Dit is afhankelijk van je bestelling. Een onbewerkt screendoek kan vrij snel worden geleverd. Maatwerk screendoeken worden gemaakt zodra wij de bestelling hebben ontvangen. Wij streven erna om de screendoek uiterlijk binnen 10 tot 15 werkdagen bij je thuis af te leveren.

Bij ontvangst van de bestelling is de status ‘in behandeling’. Indien na controle blijkt dat de bestelling correct is ingevoerd wordt de status gewijzigd in ‘in productie’ en wordt een bericht verstuurd. Na het afronden van alle bewerkingen wordt de status omgezet in ‘verzonden’ en wordt een track&trace verstuurd.

Nee, bij ons heb je geen account nodig om een bestelling te kunnen plaatsen.

Het streven is je bestelling zo snel mogelijk na ontvangst uit te leveren. Als de productie nog niet is gestart is het nog mogelijk je bestelling te wijzigen. Neem hierover zo snel mogelijk contact op. We kijken dan naar de mogelijkheden. Na verzending van de bestelling zijn aanpassingen niet meer mogelijk.

Het product wordt opgerold op een ronde koker en voorzien van een plastic hoes en verpakt in een kartonnen koker.

Onze vervoerders zijn PostNL, DPD, NE DistriService enWesterman Logistics.

Betalen

In dit onderdeel zie je de betaalmogelijkheden.

Ja, om hier gebruik van te maken kun je kiezen voor de betaalmethode via PayPal of creditcard.

Retouren

Bestelling retourneren

Het is niet mogelijk om een screen te retourneren (zoals ook vermeld in de algemene voorwaarden, artikel 8; uitsluiting herroepingsrecht), tenzij het een fout van onze kant is. Ben je onverhoopt niet tevreden over het screen, dan kun je contact opnemen met onze klantenservice. We zoeken altijd naar een passende oplossing.

Montage

Monteren van screendoeken, rolluiken en screens

Wij beschikken over een montageservice.

De screendoeken, complete screens en rolluiken kunnen, aan de hand van een montagehandleiding, eenvoudig zelf worden gemonteerd. Heb je vragen over de montage, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Het komt steeds vaker voor dat er niet geboord kan of mag worden in de kozijnen. De beste oplossing in deze situatie is de screendoeken te bevestigen met zuignappen. Wij bieden twee types zuignappen.

In sommige gevallen kan of mag er geen zonwering aan de buitenkant worden geplaatst of hebt je de zonwering liever niet zichtbaar aan de buitenzijde. Wij bieden hiervoor speciaal ontwikkelde doeken aan. Heb je interesse in dit product neem dan contact met ons op of vraag een adviesgesprek aan.

In een straal van 30 km rondom Zwolle is dit mogelijk. Hier zijn echter wel extra kosten aan verbonden. Neem hiervoor contact met ons op.

Onderhoud & reiniging

Screendoeken kunnen eenvoudig worden gereinigd.

Ja, het screendoek kan schoongemaakt worden. Doe dit bij voorkeur onder droge weersomstandigheden. Met behulp van onderstaande stappen blijft het screendoek zo lang mogelijk mooi.

  • Rol het screendoek helemaal uit
  • Maak het doek vrij van stof en vuil met een zachte en droge borstel
  • Gebruik schoon water en borstel het doek schoon. Hardnekkig vuil kan behandeld worden met groene zeep (met groene zeep voorkomt u verkleuring van het doek).
  • Naspoelen met schoon water
  • Screendoek uitgerold op laten drogen

Is het niet mogelijk om het doek goed te laten drogen? Voorkom dan dat het doek langer dan 2 dagen nat opgerold is. Dit om schimmelvorming en vlekken te voorkomen.

Ons dringende advies is geen gebruik te maken van schuurmiddelen, chemische middelen en/of een hogedrukspuit. Deze middelen gaan ten koste van de kwaliteit van het doek.

Bij goed gebruik en onderhoud heb je jaren plezier van je screendoek. De gemiddelde levensduur van screens ligt tussen de 10 en 20 jaar. Naast gebruik en onderhoud zijn onder andere weersinvloeden van invloed op de levensduur. Wanneer je screendoek veelvuldig uithangt tijdens (harde) wind, zal dit van invloed zijn op de levensduur van het doek.

Ja, het screendoek kan bij ieder type screen vervangen worden. Voordat je gaat bestellen is het wel belangrijk om te weten of je huidige doek een standaard screendoek, of een screendoek met rits is. Het screendoek met rits is te herkennen aan de rits aan beide verticale zijden van het doek.

Voor het vervangen van een ritsscreen verzoeken wij je contact op te nemen met de klantenservice zodat wij je hier bij kunnen begeleiden.

Tip: Het vervangen van je doek nog eenvoudiger maken? Kies dan voor de optie montagestrip.

Wij raden je aan als het doek niet wordt gebruikt het op te rollen op een koker. Wanneer het doek wordt opgevouwen wordt de structuur van het doek op de vouwlijnen beschadigd en daardoor de levensduur van het doek verkort.

Tip: als het doek geleverd is met een koker, gebruik deze om het doek op te rollen wanneer je het opbergt.

Ons advies is het doek zo min mogelijk bloot te stellen aan regen, hagel en of vorst. Het kan natuurlijk voorkomen dat je doek nat is geworden door een regenbui. Zorg er dan voor dat het doek weer droog is voordat je het opbergt. Wanneer je het doek nat opbergt is de kans groot dat er schimmelplekken ontstaan op het doek.

Wij adviseren om het doek aan het einde van het zomerseizoen, droog op te bergen.

Het vervangen van je zonweringdoek, screendoek of acryldoek, is mogelijk. De collectie acryldoeken staan niet op de site vermeldt maar neem hiervoor gerust contact met ons op of vraag een adviesgesprek aan. Wij voorzien je graag van een passend advies.

Tip: maak gebruik van onze montagestrip om het doek nog eenvoudiger te vervangen.

Handig om te weten

Tips

Screendoek filtert het zonlicht en houdt hierdoor warmte tegen. De hoeveelheid zonlicht die tegengehouden wordt is hierbij afhankelijk van de keuze tussen een screendoek met een openheidsfactor van 1% of van 3%-5%. Doordat het screendoek met een openheidsfactor van 1% dichter op elkaar geweven is, wordt er meer zonlicht gefilterd dan bij een screendoek met een openheiedsfactor van 3%-5%. Een voordeel van screendoeken is dat je overdag van binnen naar buiten kijken.

Een ander voordeel van screendoek is dat er overdag wel van binnen naar buiten gekeken kan worden maar niet van buiten naar binnen. Door de dichtere weving van de sergé 1% kwaliteit is dit minder makkelijk dan bij de sergé 3%.

Let wel op, wanneer het buiten donker is en binnen de verlichting aan is, is het voor de mensen buiten mogelijk om naar binnen te kijken.

Assortiment

Mogelijkheden

Ja, je kunt hiervoor contact met ons opnemen door een adviesgesprek aan te vragen. Geef hierin zo volledig mogelijk aan wat jouw wensen zijn en stuur bij voorkeur een schets van de situatie mee.

Wij geven je graag advies en voorzien je van een passende offerte.

Ja wij kunnen deze zonweringdoeken ook leveren. Ze staan niet op onze site, maar als je zonweringdoek wenst te bestellen, neem dan contact met ons op of vraag een adviesgesprek aan. Wij voorzien je graag van advies en een offerte op maat.

Ja wij kunnen verduisteringsdoeken (openingsfactor 0%) leveren in verschillende kleuren. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen of een adviesgesprek aanvragen. Wij voorzien u dan graag van een offerte.

Wij hebben de mogelijkheid om complete screens te leveren zowel voor binnen- als buitentoepassingen in diverse uitvoeringen. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen of een adviesgesprek aanvragen. Wij voorzien u dan graag van een offerte.

Ja, wij hebben de mogelijkheid tot het leveren van raam- en of deurhorren. Indien u interesse hebt in dit product dan kunt u contact met ons opnemen of een adviesgesprek aanvragen.