• Europese topkwaliteit
  • Grootste maatwerkspecialist
  • Gratis verzending vanaf €250,-
  • Uitgebreide collectie
  • Altijd een oplossing

Screendoek met tourniquets

Vanaf  40,70

  • Bevestiging in een handomdraai
  • Strakke en slanke bevestiging
  • Eigen productie
  • Uitgebreide kleurencombinaties
  • Europese top kwaliteit
Samenstellen

Tourniquets zonwering

Een screendoek met tourniquets is één van de meest gekozen producten. Het is een goedkoop alternatief voor een complete screen en net zo functioneel.

Bij een complete screen wordt het screendoek op haar plek gehouden door geleiders, een kap en een verzwaarde onderlijst. Bij een screendoek met tourniquets wordt het doek op haar plaats gehouden met behulp van tourniquets.

Screendoeken met tourniquets zijn een goede zonwering oplossing in situaties waar geen ruimte is voor complete screens bij bijvoorbeeld openslaande (tuin)deuren of afwijkende raamvormen.

Download meetinstructies

Samenstellen en bestellen

Stel je doek samen

Kies een doeksoort
Breedte doekmaat in mm:
Hoogte doekmaat in mm:

Jouw keuzes

Vanaf  40,70

Aantal tourniquets

Een screendoek bevestigen met tourniquets is een voordelige oplossing voor het plaatsen van een zonweringsdoek, waarbij je wel geniet van alle voordelen van een screen.
De Sergé screendoeken van K&K Zonwering zijn namelijk uitermate zonwerend en weerbestendig. Van belang is dat er voldoende tourniquets in het zonweringsdoek worden geplaatst. In de aanbeveling voor het aantal benodigde tourniquets houden wij hier rekening mee. Minder tourniquets gebruiken is mogelijk met als risico dat het screendoek niet strak hangt en de wind grip krijgt op het screendoek, waardoor het gaat klapperen. Dit heeft een negatieve invloed op de levensduur van het zonweringsdoek.

Montage screendoek met tourniquets

Screendoeken met tourniquets zijn relatief eenvoudig te monteren op een kozijn, overkapping of uitbouw.

In onze webshop kun je zelf het aantal tourniquets invullen. Wij zorgen er voor dat het screendoek exact op maat gemaakt en met het gewenste aantal tourniquets bij je thuis wordt geleverd.

De tourniquets worden met kleine RVS-schroeven op bijvoorbeeld het kozijn geplaatst. Plaats de ogen op de tourniquets en draai de tourniquets een kwartslag, zodat het screendoek bij alle bevestigingspunten goed vast zit.

Sergédoek voor
optimaal gebruik

Onze screendoeken bestaan uit glasvezeldraden die voorzien zijn van een pvc-coating. De benaming die hiervoor gebruikt wordt is Sergédoek. Het is een oersterk doek van Europese topkwaliteit, dat onderhoudsarm is en minimaal zonlicht doorlaat. Wij werken met twee typen Sergédoek, waarbij het percentage aangeeft hoeveel zonlicht het doek doorlaat:
• Screendoek Sergé 1%
• Screendoek Sergé 3%-5%

Daarnaast leveren wij Veozip van het merk Soltis Ferrari met 7 kleuren die perfect aansluiten bij de RAL-kleuren die meest voor kozijnen worden gebruikt. Verder hebben we de BO Lunar, een gelamineerd, niet doorzichtig en niet lichtdoorlatend zonweringsdoek.

Screendoeken met tourniquets kopen bij K&K zonwering

Je koopt screendoeken inclusief tourniquets eenvoudig online bij K&K Zonwering. In onze calculator vul je de gewenste maat in en wij berekenen het optimale aantal tourniquets voor jou. Toch liever minder of meer bevestigingspunten, dit is uiteraard ook mogelijk. Je hebt keuze uit verschillende soorten en kleuren screendoeken. Wanneer je het lastig vindt om te bepalen hoeveel tourniquets je nodig hebt of welk soort screendoek het beste bij jouw huis past, neem dan gerust contact met ons op! Wellicht dat een ander type doek zoals een screendoek met zuignappen of tenax beter bij jouw situatie past. Onze specialisten helpen je graag bij het vinden van het screendoek dat bij jouw huis en wensen past.