• Europese topkwaliteit
  • Maatwerkspecialist
  • Gratis verzending vanaf €250,-
  • Uitgebreide collectie

5 voordelen van een screendoek

Screendoeken kennen vele voordelen. Naast dat het een mooie toevoeging is aan je huis, is het hoofddoel van een screendoek om het zonlicht tegen te houden. Maar wist je dat het nog veel meer voordelen met zich mee brengt? Hieronder lees je over 5 andere voordelen van een screendoek.

HOUDT DE WARMTE BUITENSHUIS

Voordeel één van screendoeken is dat het ervoor zorgt dat de warmte van de zon buiten je huis blijft. Tijdens die hete zomerdagen is het zeker wel lekker om het binnenshuis koel te houden. Daar is een screendoek perfect voor. Doordat het zonlicht en dus ook de warmte wordt tegengehouden blijft het binnen lekker koel. Lekker die zonwering voor de ramen houden tijdens een zomerse hittegolf!

HOUDT DE WARMTE OOK BINNEN

Naast dat een screendoek op maat de warmte buiten houdt tijdens de zomer, is het ook handig tijdens de wintermaanden. Dit komt namelijk doordat screens ook goed zijn in warmte binnenhouden. Helemaal met de hoge gasprijzen van tegenwoordig bespaar je nu op de energierekening door in de winter je doek wat meer naar beneden te houden. 

EEN SCREENDOEK IS WEERBESTENDIG

Een ander voordeel van een screendoek is dat het weerbestendig is. De screens zijn sterk genoeg voor een flinke windvlaag of regenbui, waardoor je tijdens slecht weer het doek gewoon naar beneden kunt houden. Het fijne is dat de screendoeken ook niet zo snel zullen gaan klapperen mocht er wel wind tegen aankomen. Daarbij komt kijken dat als je de screendoeken meer naar beneden houdt, de ramen ook schoner zullen blijven. 

GEEN ZICHT, WEL LICHT

Zoals eerder gezegd is het grootste voordeel van een screendoek om het zonlicht tegen te houden. Alleen zullen de screens nooit al het licht tegen houden. Zo hebben wij twee verschillende zonweringen. Sergé 1% laat maar 1 procent van al het zonlicht door en Sergé 3% laat 3 procent van al het zonlicht door. Je kunt dus zelf kiezen hoeveel zonlicht er tegen gehouden moet worden. Dit zorgt ervoor dat je nooit compleet in het donker zult zitten en nog wel door de zonwering naar buiten kunt kijken. Hierbij komt ook nog eens kijken dat mensen die langs uw woning lopen niet naar binnen kunnen kijken wat ook fijn is voor je privacy. 

WEINIG ONDERHOUD NODIG

Er zijn weinig mensen die een groot fan zijn van schoonmaken. Gelukkig is dit bij een screendoek ook niet nodig. Door middel van een zachte borstel, water en een beetje afwasmiddel is je screendoek makkelijk schoon te maken. Daarbij is het wel handig om het regelmatig bij te houden, zodat je voorkomt dat het wel een groot karwei is om je screendoek helemaal schoon te krijgen. 

Kortom, screens kennen tal van voordelen. Benieuwd naar meer informatie over onze producten? Bekijk dan onze screendoeken op maat.