• Europese topkwaliteit
  • Maatwerkspecialist
  • Gratis verzending vanaf €250,-
  • Uitgebreide collectie

Het verschil tussen Sergé 1% en Sergé 3%-5%

Screendoeken zijn een populaire keuze voor raamdecoratie vanwege hun duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht. Ze zijn verkrijgbaar met een verschillende openheid, de zogenaamde openheidsfactor van 1% tot 3%-5%. Maar wat is nu het verschil tussen deze twee dichtheden en welk doek past het beste in jouw situatie?

Neem contact op

Sergédoek 3%-5%

Sergédoek 3% is een screendoek met een openheidsfactor van 3% dat geweven wordt uit glasvezeldraden en polyestergarens met een gecoate laag. Dit doek heeft een dikkere structuur dan het Sergédoek 1% en laat meer licht door dan het Sergédoek 3%.. Het is ideaal voor het weren van het zonlicht en waar privacy gewenst is.

Sergédoek 3% heeft een structuur dat je wel van binnen naar buiten kan kijken maar andersom niet. Het doorzicht is meer dan bij het sergédoek met een openheid van 1%.

Sergédoek 1%

Sergédoek 1% is een screendoek met een openheidsfactor van 1% dat ook geweven wordt uit glasvezeldraden en polyestergarens met een gecoate laag.  Dit doek heeft een openheidsfactor van 1%, voor nog minder lichtinval dan de 3% en heeft een structuur dat je wel van binnen naar buiten kunt kijken maar niet andersom.  Door de open structuur van het doek laat het licht door. Het is het ideaal voor slaapkamers, kantoren en kamers waar gewerkt wordt met beeldschermen en waar natuurlijk licht gewenst is.

Een ander voordeel van Sergédoek 1% is dat het de zonnestralen blokkeert, waardoor je woning koeler blijft. Dit maakt het een ideale keuze voor zonnige gebieden, kantoren en kamers die veel blootstaan aan direct zonlicht. Het doek is ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, waardoor het een populaire keuze is voor zowel thuis als op kantoor. Het doek is kleur- en vormvast, duurzaam, rotvrij, vocht en UV-bestendig.

Dit maakt het een goede keuze voor kamers waar meer natuurlijk licht gewenst is. Het doek is ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, waardoor het een populaire keuze is voor drukke huishoudens en kantoren.

Het doek is kleur- en vormvast, duurzaam, rotvrij, vocht en UV-bestendig.

Conclusie

Het verschil tussen Sergédoek 1% en Sergédoek 3%-5% zit hem voornamelijk in de openheid van het doek. Sergédoek 3% biedt meer zicht naar buiten en minder privacy, terwijl Sergé 1% meer privacy en lichtblokkering biedt. Bij het kiezen van het juiste doek voor jouw specifieke behoeften moet je rekening houden met factoren zoals de gewenste mate van privacy, de hoeveelheid natuurlijk licht die u wilt binnenlaten en de hoeveelheid direct zonlicht waaraan je kamers blootstaan.