• Europese topkwaliteit
  • Grootste maatwerkspecialist
  • Gratis verzending vanaf €250,-
  • Uitgebreide collectie
  • Altijd een oplossing
Zonwering grijs

Ritsscreen

Bij een ritssceen, ook wel zipscreen genoemd, zit het doek door middel van een rits opgesloten in de zijgeleiders. De wind kan hierdoor geen grip krijgen op het doek. Ook kunnen insecten niet binnendringen.

Ritsscreens kunnen tegen een stootje

In tegenstelling tot een standaard screen zit het screendoek van een ritsscreen vast in de geleiders. Hierdoor kan de wind geen vat krijgen op het screendoek. Door de verzwaarde onderlat is dit ook het geval wanneer de screen bijvoorbeeld eens half naar beneden is gerold. Zon, regen of zelfs storm, een ritsscreen kan wel tegen een stootje. Het is dan ook geen probleem om deze zonwering tijdens regenval of wind naar beneden te laten. Doordat een ritsscreen stevig en stormvast is, is dit type screen uitermate geschikt voor bijvoorbeeld hoge gebouwen of een huis met een gevel die veel wind vangt. Deze buitenzonwering blijft ongeacht de weersomstandigheden jarenlang mooi!

Een ritsscreen biedt optimale privacy en is insectwerend

Doordat het screendoek van een ritsscreen aan beide kanten voorzien is van een rits, die vast zit in de geleiders, sluit een ritsscreen perfect aan op het kozijn. Door het speciale weefpatroon van dit type zonwering is het wel mogelijk om van binnen naar buiten te kijken, maar niet om van buiten naar binnen te kijken. Deze eigenschappen van een ritsscreen zorgen ervoor dat deze buitenzonwering optimale privacy biedt. Daarnaast is dit type screen, door het dichte weefpatroon, ook nog eens insectwerend. Met een ritsscreen kun je daarom gerust het raam open zetten zonder last te hebben van vliegen, muggen of andere insecten. Ritsscreen doeken met zuignappen zijn doorgaans zeer populair.

Behoud de vrije doorloop met een ritsscreen

Omdat ritsscreens perfect aansluiten op het raam, nemen ze nauwelijks ruimte in beslag. In tegenstelling tot zonwering als knikarmschermen of markiezen blijft bij een ritsscreen de vrije doorloop behouden. Een ritsscreen biedt dus zowel een praktisch als esthetisch voordeel ten opzichte van andere buitenzonwering. Het zicht van binnen naar buiten blijft behouden én een ritsscreen neemt beduidend minder ruimte in beslag dan andere soorten buitenzonwering.

Je hebt bij een ritsscreen van K&K zonwering keuze uit het Sergé 1% en Sergé 3% screendoek in verschillende kleuren. Een ritsscreen kan perfect op maat gemaakt worden voor jouw raam. Bij K&K zonwering vind je hierdoor altijd de praktische ritsscreen die bij jouw raam en huis past!