• Europese topkwaliteit
 • Grootste maatwerkspecialist
 • Gratis verzending vanaf €250,-
 • Uitgebreide collectie
 • Altijd een oplossing

Screendoeken / raamdoeken

We houden van de zon en de Nederlandse zomers lijken steeds een beetje warmer te worden. Met een goede zonwering houd je de warmte buiten en blijft het binnen koel. Bij K&K zonwering vind je een uitgebreid assortiment screendoeken. De screendoeken span je strak tegen je raam, waardoor de zon geen kans krijgt om naar binnen de schijnen. Screendoeken zijn een perfecte oplossing als je geen ruimte hebt voor een zonnescherm en ze zijn bovendien een stuk prijsvriendelijker.

Onze collectie screendoeken

Onze collectie zonwering voor buiten en binnen is gevarieerd, we hebben dus gegarandeerd een doek dat past bij jouw woning. De doeken zitten plat op het raam, hierdoor heb je geen last van uitstekende onderdelen. Doordat de zonwering strak tegen het raam zit heeft het een zeer goed werkend isolerend effect. Het blijft daardoor lekker koel tijdens de warme zomerdagen, terwijl de doeken in de winter juist de warmte binnen houden. Je hebt bij ons keuze uit een ruime collectie screendoeken, met verschillende bevestiging opties:

 • Screendoek met zuignappen
 • Screendoek met tourniquets
 • Screendoek met tenax
 • Screendoek met zeilringen

Daarnaast leveren we onbewerkt doek.

Screendoek met zuignappen

Met zuignappen

100% maatwerk | Gratis verzending
Rechtstreeks uit de fabriek

vanaf 44,45

Screendoek met tourniquets

Met tourniquets

100% maatwerk | Gratis verzending
Rechtstreeks uit de fabriek

vanaf 44,45

Met tenax

100% maatwerk | Gratis verzending
Rechtstreeks uit de fabriek

vanaf 44,45

Screendoek met zeilringen

Met zeilringen

100% maatwerk | Gratis verzending
Rechtstreeks uit de fabriek

vanaf 44,45

Proefstaal Sergé 1% | 001002B Grijs-Wit

Onbewerkt

100% maatwerk | Gratis verzending
Rechtstreeks uit de fabriek

vanaf 42,20

Uitgebreide collectie screendoeken

Screendoeken worden ook wel raamdoeken genoemd. Die naam hebben ze te danken aan het feit dat het doek tegen het raam bevestigd wordt. Het is als het ware een plat zonnescherm en dat is ideaal, want je hebt geen uitstekende onderdelen en je bespaart ruimte. En omdat screendoeken zo vlak tegen het raam bevestigd worden hebben ze een goede isolerende werking. Zo blijft het op zomerse dagen met veel zonneschijn lekker koel in huis. In de winter houden ze de warmte juist lekker binnen. Je hebt bij ons keuze uit een ruime collectie screendoeken, met verschillende bevestigingsopties:

 • Screendoek met zuignappen
 • Screendoek met tourniquets
 • Screendoek met tenaxbevestiging
 • Screendoek met zeilringen

Screendoek met zuignappen

Screendoeken met zuignappen zijn gemakkelijk om te bevestigen. Het is de ideale bevestigingsmethode waar aluminium of kunstof kozijnen aanwezig zijn en boren niet mogelijk is of door verhuurder of VvE niet wordt toegestaan. De zuignappen met draadeinden worden direct op de ruit geplaatst en in het screendoek zijn zeilringen aangebracht.

Screendoek met tourniquets

Een andere manier van screendoekbevestiging is door middel van tourniquets. De tourniquets monteer je op het kozijn. Je bevestigt het screen, dat is voorzien van zeilringen, door het tourniquet een kwartslag te draaien.

Screendoek met tenax

Het is natuurlijk van belang om een screendoek stevig en strak te bevestigen op het kozijn, dat het raamdoek geen wind kan vangen. Dat is mogelijk met screendoeken die voorzien zijn van een zogenaamde tenaxsluiting. Deze manier van bevestigen kun je vergelijken met een drukknoopsluiting, maar is natuurlijk vele malen sterker. Tenaxbevestigingen worden ook veel in de maritieme wereld gebruikt.

Screendoek met zeilringen

Een screendoek met zeilringen is een praktische oplossing. Het raamdoek kun je op verschillende manieren voor het raam spannen. Wij adviseren een screendoek met zeilringen in combinatie met tourniquets te gebruiken. Zo weet je zeker dat het doek strak bevestigd wordt en niet losgerukt wordt door de wind.

Screens voor binnen

Sergé screendoeken

Het doeksoort dat wij voor onze screendoeken gebruiken is Sergédoek. Een Sergédoek wordt samengesteld uit draden van glasvezel en vervolgens afgewerkt met een pvc-coating. Wij bieden twee varianten Sergé screendoek aan:

 • Sergé met een openheidsfactor van 3% – 5%
 • Sergé met een openheidsfactor van 1%

Het percentage geeft de mate van lichtdoorlatendheid aan. Beide varianten laten nauwelijks licht door en beschermen optimaal tegen zonlicht. Daarnaast kun je, als je de screens voor je ramen hebt wel naar buiten kijken. Naar binnen kijken is niet mogelijk.

Op maat gemaakte screendoeken

Wij bieden maatwerkoplossingen, zodat we voor elk raam een passend screen hebben. Je kunt de maten zelf eenvoudig opmeten met behulp van onze meetinstructie. Nadat jij je screendoek hebt samengesteld, gaan wij voor je aan de slag. Wij leveren een screendoek van hoge kwaliteit en met een goede afwerking. En daar heb jij weer jaren plezier van!

Eenvoudig zelf opmeten én monteren

Onze screendoeken kun je makkelijk zelf opmeten en monteren. Volg eenvoudig onze instructies op de website. Een raamdoek monteren hoeft niet ingewikkeld te zijn. Screendoeken met zuignappen zijn extra gemakkelijk te monteren en verwijderen. Heb je nog vragen over het monteren van jouw raamdoek? Neem dan contact op via onze klantenservice, onze medewerkers helpen je graag met al je vragen over screendoeken.