• Maatwerkspecialist
  • Direct vanuit de fabriek, bespaar tot wel 20%
  • Gratis verzending vanaf € 250

Klantenservice

Onze klantenservice is op werkdagen geopend van 08:30 uur tot 17:00 uur.

Kleurstalen

Het is mogelijk om proefstaaltjes aan te vragen via onze klantenservice. De kosten per staaltje bedragen €1,25. Dit bedrag ontvang je na aanvraag van de staaltjes retour in de vorm van een kortingscode.

Bestellen

Soms is het mogelijk om de bestelling nog te wijzigen. Neem hierover zo snel mogelijk contact met ons op. We kijken dan naar de mogelijkheden. Na verzending van de bestelling zijn aanpassingen niet meer mogelijk.

Betalen

Ja, om hier gebruik van te maken kun je kiezen voor de betaalmethode via PayPal of creditcard.

Verzending

Normaliter leveren wij binnen 10 tot 15 werkdagen. Indien dit langer duurt, dan wordt je hierover tijdig geïnformeerd.

Retouren

Het is niet mogelijk om een screen te retourneren (als ook vermeld in de algemene voorwaarden, artikel 8; uitsluiting herroepingsrecht), tenzij het een fout van onze kant is. Ben je onverhoopt niet tevreden over het screen, dan kun je contact opnemen met onze klantenservice. We zoeken altijd naar een passende oplossing.

Montage

De screens kunnen eenvoudig zelf geïnstalleerd worden aan de hand van de uitgebreide montage-instructie. Heb je vragen over de montage, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Het komt steeds vaker voor dat er niet geboord kan of mag worden in de kozijnen. Wij bieden verschillende mogelijkheden om jouw raam toch van zonwering te voorzien. Neem contact met ons op of vraag een adviesgesprek aan en wij voorzien u graag van passend advies.

In sommige gevallen kan of mag er geen zonwering aan de buitenkant geplaatst worden of hebt u de zonwering liever niet zichtbaar aan de buitenzijde. Wij bieden hiervoor speciaal ontwikkelde doeken aan. Heb je interesse in dit product neem dan contact met ons op of vraag een adviesgesprek aan. 

In een straal van 30 km rondom Zwolle is dit mogelijk. Hier zijn echter wel extra kosten aan verbonden. Neem hiervoor contact met ons op.

Onderhoud & reiniging

Ja, het screendoek kan schoongemaakt worden. Doe dit bij voorkeur onder droge weersomstandigheden. Met behulp van onderstaande stappen blijft het screendoek zo lang mogelijk mooi.

  • Rol het screendoek helemaal uit
  • Maak het doek vrij van stof en vuil met een zachte en droge borstel
  • Gebruik schoon water en borstel het doek schoon. Hardnekkig vuil kan behandeld worden met groene zeep (met groene zeep voorkomt u verkleuring van het doek).
  • Naspoelen met schoon water
  • Screendoek uitgerold op laten drogen

Is het niet mogelijk om het doek goed te laten drogen? Voorkom dan dat het doek langer dan 2 dagen nat opgerold is. Dit om schimmelvorming en vlekken te voorkomen.

Ons dringende advies is om geen gebruik te maken van schuurmiddelen, chemische middelen en/of een hogedrukspuit. Deze middelen gaan ten koste van de kwaliteit van het doek. 

Bij goed gebruik en onderhoud heb je jaren plezier van je screendoek. De gemiddelde levensduur van screens ligt tussen de 10 en 20 jaar. Naast gebruik en onderhoud zijn onder andere weersinvloeden van invloed op de levensduur. Wanneer je screendoek veelvuldig uithangt tijdens (harde) wind, zal dit van invloed zijn op de levensduur van het doek.

Ja, het screendoek kan bij ieder type screen vervangen worden. Voordat je gaat bestellen is het wel belangrijk om te weten of je huidige doek een standaard screendoek, of een screendoek met rits is. Het screendoek met rits is te herkennen aan de rits aan beide verticale zijden van het doek.

Voor het vervangen van een ritsscreen verzoeken wij je contact op te nemen met de klantenservice zodat wij je hier bij kunnen begeleiden.

Tip: Het vervangen van je doek nog eenvoudiger maken? Kies dan voor de optie montagestrip.

Wij raden je aan als het doek niet wordt gebruikt het op te rollen op een koker. . Wanneer het doek wordt opgevouwen wordt de structuur van het doek op de vouwlijnen beschadigd  en daardoor de levensduur van het doek verkort. 

Tip: als het doek geleverd is met een koker, gebruik deze om het doek op te rollen wanneer je het opbergt. 


Ons advies is het doek zo min mogelijk bloot te stellen aan regen, hagel en of vorst. Het kan natuurlijk voorkomen dat je doek nat is geworden door een regenbui. Zorg er dan voor dat het doek weer droog is voordat je het opbergt. Wanneer je het doek nat opbergt is de kans groot dat er schimmelplekken ontstaan op het doek. 

Wij adviseren om het doek aan het einde van het zomerseizoen, droog op te bergen.


Het vervangen van je zonweringdoek (acryldoek) is mogelijk. De collectie zonweringdoeken staan niet op de site vermeldt maar neem hiervoor gerust contact met ons op of vraag een adviesgesprek aan. Wij voorzien u graag van een passend advies.

Tip: maak gebruik van onze montagestrip om het doek nog eenvoudiger te vervangen.


Handig om te weten

De screens worden standaard afgewerkt met een zoom aan de boven- en onderzijde. Beide verticale kanten zijn gesealed, om te voorkomen dat het doek gaat rafelen.

Het percentage staat voor het percentage daglicht dat het screendoek doorlaat. Dat noemen we ook wel openheidsfactor. Bij een openingsdichtheid van 1% is de stof dichter op elkaar geweven dan bij een factor van 3%. Een openheidsfactor van 1% laat dus het minste zonlicht door.

Afhankelijk van het type doek zijn er verschillende manier van afwerking mogelijk.

Screendoek vervangen collectie

Bij het vervangen van het screendoek voor hand- of elektrisch bediende screens, wordt het doek standaard afgewerkt met een zoom aan de boven- en onderkant. Daarnaast worden beide zijkanten voorzien van een sealband of bij een ritsscreen, van een rits.

Screendoek met tourniquets, Tenax/Loxx of zeilringen

Voor een screendoek met tourniquets, Tenax/Loxx of zeilringen kan er gekozen worden tussen rondom gezoomd of rondom gesealed. Hieronder leggen we het verschil uit.

Rondom gezoomd: Het doek wordt aan alle kanten omgeslagen. Deze optie biedt de meeste stevigheid waardoor het doek nog langer mooi blijft en de vorm optimaal behouden blijft. Wanneer je kiest voor deze afwerking zorgen wij er zelf voor dat jouw doek in de door u opgegeven afmetingen geleverd wordt. U hoeft hier dus geen rekening mee te houden tijdens het bestelproces.

Rondom gesealed: Alle zijden van het doek worden voorzien van een sealband om de kans op rafeling of scheurvorming te voorkomen. In vergelijk met een zoom rondom is deze afwerking kwalitatief gezien minder. De afwerking met sealband biedt minder stevigheid aan het doek en maakt het doek op langere termijn gevoeliger voor o.a. weersinvloeden.

Screendoek filtert het zonlicht en houdt hierdoor warmte tegen. De hoeveelheid zonlicht die tegengehouden wordt is hierbij afhankelijk van de keuze tussen sergé 1% of sergé 3%. Doordat het doek bij de sergé 1% dichter op elkaar geweven is, wordt er meer zonlicht gefilterd. 

Een ander voordeel van screendoek is dat er overdag wel van binnen naar buiten gekeken kan worden maar niet van buiten naar binnen. Door de dichtere weving van de sergé 1% kwaliteit is dit minder makkelijk dan bij de sergé 3%. 

Let wel op, wanneer het buiten donker is en binnen de verlichting aan is, is het voor de mensen buiten mogelijk om naar binnen te kijken. 

Assortiment

Ja, je kunt hiervoor contact met ons opnemen door een adviesgesprek aan te vragen. Geef hierin zo volledig mogelijk aan wat jouw wensen zijn en stuur bij voorkeur een schets van de situatie mee.

Wij geven je graag advies en voorzien je van een passende offerte. 


Ja wij kunnen ook zonweringdoek (acryldoek) leveren. We hebben de collectie niet op onze site staan, maar als je zonweringdoek wenst te bestellen, neem dan contact met ons op of vraag een adviesgesprek aan. Wij voorzien je graag van advies en een offerte op maat.

Ja wij kunnen verduisteringsdoeken leveren in verschillende kleuren. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen of een adviesgesprek aanvragen. Wij voorzien u dan graag van een offerte. 

Wij hebben de mogelijkheid om complete screens te leveren in diverse uitvoeringen. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen of een adviesgesprek aanvragen. Wij voorzien u dan graag van een offerte. 

Naast zonwering bieden wij ook de mogelijkheid voor het leveren van rolluiken. Naast het feit dat een rolluik zonlicht tegenhoudt, biedt het ook de volgende voordelen:

- Een rolluik verkleint de kans op een inbraak doordat het een extra barrière is

- In tegenstelling tot screens, is er bij een rolluik geen doorkijk mogelijk. Dit kan een voordeel zijn wanneer je langs een drukke route woont. Het kan ook een nadeel zijn als je zelf graag ziet wat er zich buiten afspeelt. 

- Bespaar energie met rolluiken. Rolluiken hebben een isolerende werking in de zomer en in de winter. In de zomer zorgt het net als zonwering dat de warmte buiten blijft en in de winter houdt het de warmte juist binnen. 

Als je interesse hebt in de aanschaf van één of meer rolluiken kunt u contact met ons opnemen of een adviesgesprek aanvragen. Wij voorzien u dan graag van een offerte.   

Ja, wij hebben de mogelijkheid tot het leveren van raam- en of deurhorren. Indien u interesse hebt in dit product dan kunt u contact met ons opnemen of een adviesgesprek aanvragen.  


Adviesgesprek aanvragen

Advies nodig over een screendoek?

  • Gratis & vrijblijvend advies op maat
  • U wordt geholpen door een specialist
  • Voor elk raam een passende oplossing