• Maatwerkspecialist
 • Direct vanuit de fabriek, bespaar tot wel 20%
 • Gratis verzending vanaf € 250
Screendoeken met tourniquets

Screendoeken met tourniquets

Een alternatief voor een screen is het bevestigen van een screendoek met behulp van tourniquets. Bij een complete screen wordt het screendoek op haar plek gehouden door geleiders, een kap en een verzwaarde onderlijst. Bij een screendoek met tourniquets wordt het doek op haar plaats gehouden met behulp van tourniquets. Een tourniquet is een kleine draaischroef die gebruikt wordt om een screen te monteren op een kozijn, overkapping of uitbouw. Screendoeken met tourniquets zijn een goede oplossing in situaties waar geen ruimte is voor complete screens. Verder is deze optie voor het monteren van een screendoek ook een stuk goedkoper dan een complete screen installatie. 

 • Eenvoudig te monteren
 • Geschikt voor kozijn, overkapping of uitbouw
 • Keuze uit de Sergé 1% of Sergé 3% 

Screendoeken met tourniquets collectie

Screendoek Tourniquets - Sergé 1%

Screendoek Tourniquets - Sergé 1%

 • Slechts 1% van het licht wordt doorgelaten
 • Binnen en buiten toepasbaar
 • Keuze uit 20 kleuren
vanaf  € 49,50
SERGÉ 1% SCREENDOEK IN 17 KLEUREN VERKRIJGBAARHet vervangen van je screendoek is de ideale mogelijkh..
Screendoek Tourniquets - Sergé 3%

Screendoek Tourniquets - Sergé 3%

 • Slechts 3% van het licht wordt doorgelaten
 • Binnen en buiten toepasbaar
 • Keuze uit 53 kleuren
vanaf  € 43,50
SERGÉ 3% SCREENDOEK IN 53 KLEUREN VERKRIJGBAARHet vervangen van je screendoek is de ideale mogelijkh..
Weergeven 1 t/m 4 van in totaal 4

Zorg ervoor dat het zonweringsdoek voldoende tourniquets bevat

Een screendoek bevestigen met tourniquets is een voordelige oplossing voor het bevestigingen van een zonweringsdoek, waarbij je wel geniet van alle voordelen van een screen. De Sergé screendoeken van K&K zonwering zijn namelijk uitermate zonwerend en weerbestendig. Het is hierbij echter wel van belang dat je voldoende tourniquets in het zonweringsdoek plaatst. Screendoeken met tourniquets hangen goed strak wanneer je om de 700 á 800 millimeter in de breedte en om de 900 á 1000 millimeter in de hoogte een tourniquet plaatst. Het is mogelijk om minder tourniquets te plaatsen, maar dat geeft het risico dat het screendoek niet goed strak hangt. In dat geval kan het zijn dat de wind vat krijgt op het screendoek, waardoor het doek gaat klapperen. Dit heeft een negatieve invloed op de levensduur van het zonweringsdoek. 


Het monteren van een screendoek met tourniquets

Screendoeken met tourniquets zijn relatief eenvoudig te monteren op een kozijn, overkapping of uitbouw. Je kunt in onze webshop zelf de gewenste afmeting van het zonweringsdoek en het aantal tourniquets invullen. Wij zorgen er dan voor dat het screendoek op maat gemaakt en met het gewenste aantal tourniquets bij jou thuis geleverd wordt. Het zonweringsdoek heeft een gelijk aantal ogen als het aantal geleverde tourniquets. Je plaatst de tourniquets met behulp van kleine kruiskopschroeven op bijvoorbeeld het kozijn. Bekijk hierbij goed waar de zeilogen in het screendoek zitten en zorg ervoor dat deze perfect op de tourniquets passen. Leg de zeilogen op de tourniquets en draai de tourniquets een kwartslag, zodat het screendoek bij alle bevestigingspunten goed vast zit. 


Screendoeken met tourniquets kopen bij K&K zonwering

Je koopt screendoeken inclusief tourniquets eenvoudig online bij K&K zonwering. In onze webshop vul je de gewenste maat en het aantal tourniquets in. Je hebt keuze uit verschillende soorten en kleuren screendoeken. Wanneer je het lastig vindt om te bepalen hoeveel tourniquets je nodig hebt of welk soort screendoek het beste bij jouw huis past, neem dan gerust contact met ons op! Onze specialisten helpen je graag bij het vinden van het screendoek dat bij jouw huis en wensen past.