• Maatwerkspecialist
 • Direct vanuit de fabriek, bespaar tot wel 20%
 • Gratis verzending vanaf € 250

Screendoek met Tenax

 • Vanaf € 44,45 / m2

Een mooi screendoek vraagt natuurlijk om een strakke bevestiging voor het raam. Dat kan op verschillende manieren. Door te kiezen voor een screendoek met tenax-sluiting kies je voor een stevige en een duurzame bevestiging op zowel de muur of op het kozijn. Het is een alternatief voor tourniquets. Bij de tenax-sluitingen hoef je maar één gaatje te boren per sluiting. Het staat niet alleen netjes, maar is ook veilig.

 • Levering rechtstreeks van de fabriek
 • Uitgebreide kleurencombinaties
 • A-kwaliteit doeken van het merk Helioscreen/Copaco/Ferrari
 • Snelle levering

Waarom K&K Zonwering?

 • Gratis verzending vanaf € 250,-
 • Uitstekende kwaliteit, aantrekkelijke prijzen
 • Eenvoudig zelf te monteren
 • Zonnige service
 • Snelle levering
 • Voor elk raam een passende zonwering

Screendoek met Tenax samenstellen

1. Kies een doeksoort
Toon meer
1. Kies een kleur voor het doek
Toon meer
1. Kies een bevestiging
Toon meer

Wij raden u aan om niet meer dan 750 mm afstand in de breedte en 950 mm in de hoogte te laten tussen de geplaatste tenax.

Gebruikt u minder dan het aanbevolen aantal tenax, dan kan het doek mogelijk niet strak afgehangen worden.

1. Kies een afwerking
Toon meer
1. Vul het aantal in
1. Overzicht & bestellen
Voer het gewenste formaat in.

Tenax-sluiting voor stevige bevestiging

Met een screendoek voor je raam houd je de zon buiten. Zo blijft het binnen lekker koel. Daarnaast voorkom je met het screendoek inkijk, maar kun je zelf wel gewoon naar buiten blijven kijken. Een screendoek is ook nog eens een stuk budgetvriendelijk dan een compleet screensysteem. En de bevestiging ven het doek is heel eenvoudig.

De bevestiging van het screendoek kan op verschillende manieren. Wij leveren onder andere screendoeken op maat, voorzien van tenax-sluitingen. Deze handige sluiting kun je het beste vergelijken met een drukknoopsluiting. Vooral in de maritieme wereld wordt veel gebruik gemaakt van dit type sluiting. Naast dit type screendoek kun je bij ons ook terecht voor screendoeken met tourniquets of zuignappen sluiting. 


Hoe werkt de tenax-sluiting?

Het screendoek zelf is voorzien van tenaxkoppen. Bijgeleverd krijg je tenax zelftappers. Deze zelftappers monteer je het hout van je kozijn. Het screendoek bevestig je door op de zijkant van de drukknoop te drukken (dus niet net zoals bij een drukknoop op het midden van de knop). De tenax-sluiting open je door aan de zijkant van de knop te trekken. Deze handelingen vergen weinig kracht. 


Stel je eigen screendoek met tenax-sluiting samen

Hoeveel tenax-sluitingen je nodig hebt is natuurlijk afhankelijk van de afmetingen van je screendoek. En je kunt zelf aangeven hoeveel sluitingen je wilt. We adviseren je om elke 700-800 millimeter in de breedte en om elke 900-1000 millimeter in de hoogte een tenax-sluiting te plaatsen. Zo kun je het doek echt strak spannen en voorkom je dat het doek bobbelig wordt of wind vangt. Dit komt de levensduur van het doek uiteindelijk ten goede. Je kunt kiezen tussen 2 afwerkingsvormen; geseald of gezoomd. Wij garanderen natuurlijk altijd een goede afwerking van het doek. 


Sergédoek voor optimaal gebruik

Onze screendoeken bestaan uit glasvezeldraden die voorzien zijn van een pvc-coating. De benaming die hiervoor gebruikt wordt is Sergédoek. Het is een oersterk doek dat onderhoudsarm is en geen zonlicht doorlaat, maar waar je wel door van binnen naar buiten kunt kijken. Wij werken met twee typen Sergédoek, waarbij het percentage aangeeft hoeveel zonlicht het doek doorlaat:

Screendoek Sergé 1%

Screendoek Sergé 3%-5%

Daarnaast leveren wij Veozip van het merk Ferrari met 15 kleuren die perfect aansluiten bij de RAL-kleuren die meest voor kozijnen worden gebruikt.

Verder hebben we de BO Lunar, een gelamineerd, niet doorzichtig en niet lichtdoorlatend zonweringsdoek.

Screendoek met tenax-sluiting bestellen?

Dat kan heel eenvoudig. Je stelt bij ons je eigen screendoek samen. Met behulp van onze meetinstructies is het opmeten van de juiste maten een eitje! En de montage van het doek? Ook dat kun je eenvoudig zelf. Je screendoek op maat wordt altijd met een duidelijke montagehandleiding geleverd. Zo kun je snel genieten van je nieuwe screendoek! 


Heb je vragen? Stel ze gerust! We helpen je graag verder.