Profiteer nu van gratis verzending met onze vakantiegelddeal
Naar de actie
 • Europese topkwaliteit
 • Maatwerkspecialist
 • Gratis verzending vanaf €250,-
 • Uitgebreide collectie

Soorten screens

Bij K&K zonwering bieden we verschillende soorten screens aan. Zo heb je keuze uit verschillende uitvoeringen, weefpatronen en natuurlijk kleuren screens. Welk soort screendoek voor jou de beste keuze is, hangt af van jouw wensen en budget. Daar waar ritsscreens het voordeel bieden dat ze windvast en insectwerend zijn, zijn standaard screendoeken weer erg aantrekkelijk geprijsd. Bij K&K zonwering vind je altijd een screendoek die past bij jouw wensen!

Verschillende uitvoeringen screens

K&K zonwering biedt twee verschillende uitvoeringen screendoeken aan, namelijk de standaard screen en de ritsscreen (ook wel zipscreen genoemd). Bij een standaard screen zit het doek met onderlat los in de geleiders. Het doek kan door de verzwaarde onderlat via de zijgeleiders omhoog en omlaag gerold worden. Het nadeel van een standaard screen is dat deze niet windvast is. Wanneer de wind onder het screendoek komt, kan deze gaan klapperen. De ritsscreens daarentegen zijn windvast, maar ook insectwerend.

Onze ritsscreens – zonwerend en insectwerend

Bij een ritsscreen is het screendoek aan beide kanten voorzien van een rits, hierdoor zit het doek vast in de geleiders. Op deze manier zal het doek niet gaan klapperen wanneer het waait, simpelweg omdat dat wind niet achter het screendoek kan komen. Omdat het doek vlak tegen het raam aanzit en vast geritst is in de geleider, is de ritsscreen naast windvast ook licht-afsluitend en insectwerend. De ritsscreen is duurder in aanschaf dan de standaard screen, maar biedt daarentegen ook een aantal fijne voordelen.

Screendoeken met tourniquets

Het is ook mogelijk om een screendoek te monteren zonder gebruik te maken van een complete screeninstallatie. In dit geval wordt het screendoek direct aan het kozijn bevestigd. Dit kan met behulp van tourniquets, zeilogen of tenax. Wanneer je voldoende tourniquets, zeilogen of tenax plaatst zal het zonnescherm voldoende windvast zijn. Deze optie is goedkoper dan een standaard screen of ritsscreen. Echter zul je bij gebruik van tourniquets, zeilogen of tenax het screendoek handmatig moeten plaatsen en verwijderen, in plaats van deze gemakkelijk omhoog en omlaag te rollen.

Complete screens

Bij K&K Zonwering kun je naast losse screendoeken ook (op aanvraag) een complete screen bestellen. Je hebt hierbij keuze uit screens met handbediening en elektrische bediening. Heb je interesse in een complete screen? Plan dan een gratis adviesgesprek door ons contactformulier in te vullen. Tip: voeg alvast de gewenste afmetingen en eventueel een foto of tekening toe aan het formulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Screendoeken met verschillende weefpatronen

Het weefpatroon van een screendoek bepaalt in welke mate deze zonwerend is. Het type screendoek dat door K&K zonwering aangeboden wordt is het Sergé screendoek. Het weefpatroon van dit glasvezel screendoek bevat diagonale draden. Hierdoor is het doek fijnmazig en zeer goed zonwerend. Voor het type Sergé heb je keuze uit twee verschillende soorten screendoek, namelijk Sergé 1% en Sergé 3%. De soorten verschillen in hun openheidsfactor, dat wordt weergegeven in een percentage. De openheidsfactor geeft aan hoeveel licht het screendoek doorlaat.

De Sergé 3% heeft een openheidsfactor van drie procent en is daarmee uitermate zonwerend. Dit type screendoek is verkrijgbaar in maar liefst 31 verschillende kleuren en wordt veel gebruikt voor woningen en kantoren waarbij men schittering op beeldschermen en digiborden wil voorkomen. Door de ruime keuze aan kleuren kun je het Sergé 3% screendoek perfect afstemmen op bijvoorbeeld de kleur van de kozijnen of de kleur van de muren van het huis. Naast het Sergé 3% screendoek biedt K&K zonwering ook het Sergé 1% screendoek aan. Een openheidsfactor van slechts één procent zorgt voor de meest optimale zonwering. Zelfs de meest felle zon zal met geen mogelijkheid binnendringen bij het Serge 1% screendoek!

Handmatig en elektrisch bedienbare screens

Bij de standaard screens heb je keuze uit handmatige of elektrische bediening. Bij een ritsscreen is, vanwege het rits mechanisme, alleen elektrische bediening mogelijk. Het omlaag en omhoog rollen is in beide gevallen eenvoudig. Een elektrische bediening kost uiteraard de minste moeite en is een druk op een knop. Het voordeel van een handmatig bedienbare screen is dat deze goedkoper is in aanschaf dan een elektrisch bedienbare screen. Een elektrisch bedienbare screen kan daarentegen makkelijker of zelfs automatisch bediend worden.

SCREENDOEK MET TOURNIQUETS, ZEILOGEN OF TENAX RAAMDOEKEN OP MAAT

Een screendoek op maat met tourniquets, zeilogen of tenax-sluiting is een goed én goedkoop alternatief in situaties waar geen screen kan worden toegepast. Ons gehele assortiment screendoeken zijn op maat verkrijgbaar. Wanneer je de afmetingen voor het screen hebt bepaald, kun je deze invullen in onze webshop. Je kunt hier ook de bevestigingsmethode aangeven en aangeven hoeveel zeilogen, tourniquets of tenax-sluitingen je geplaatst wilt hebben.

Een screendoek op maat voorzien van tourniquets, zeilogen of tenax-sluiting is een veel goedkopere oplossing dan een complete screen. De screendoeken zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Zie voor de kleuren https://www.kenkzonwering.nl/screendoek-kleuren/

Screens voor binnen

Advies nodig over een screendoek?

 • Gratis verzending vanaf € 250,-
 • Uitstekende kwaliteit, aantrekkelijke prijzen
 • Eenvoudig zelf te monteren
 • Zonnige service
 • Snelle levering
 • Voor elk raam een passende zonwering
 • Gratis & vrijblijvend advies op maat
 • Voor elk raam een passende oplossing

Meer informatie

Heeft u een vraag?

Heb je vragen over onze collectie screendoeken op maat? Neem dan gerust contact met ons op door te mailen naar info@kenkzonwering.nl of te bellen naar 038 303 02 39. Onze specialisten beantwoorden jouw vragen graag en helpen je bij het vinden van het screendoek op maat dat bij je past.

Mail: info@kenkzonwering.nl
Bel: 038 303 02 39