• Maatwerkspecialist
 • Direct vanuit de fabriek, bespaar tot wel 20%
 • Gratis verzending vanaf € 250

Screendoek met Tourniquets

 • Vanaf € 44,45 / m2

Een screendoek met tourniquets is het meest gekozen product. Het is een goedkoper alternatief dan een complete screen en net zo functioneel. Bij een complete screen wordt het screendoek op haar plek gehouden door geleiders, een kap en een verzwaarde onderlijst. Bij een screendoek met tourniquets wordt het doek op haar plaats gehouden met behulp van tourniquets. Een tourniquet is een kleine draaischroef die gebruikt wordt om het screendoek te monteren op een kozijn/muur, overkapping of uitbouw. Screendoeken met tourniquets zijn een goede oplossing in situaties waar geen ruimte is voor complete screens bij bijvoorbeeld openslaande (tuin)deuren of afwijkende raamvormen.

 • Levering rechtstreeks van de fabriek
 • Uitgebreide kleurencombinaties
 • A-kwaliteit doeken van het merk Helioscreen/Copaco/Ferrari
 • Snelle levering

Waarom K&K Zonwering?

 • Gratis verzending vanaf € 250,-
 • Uitstekende kwaliteit, aantrekkelijke prijzen
 • Eenvoudig zelf te monteren
 • Zonnige service
 • Snelle levering
 • Voor elk raam een passende zonwering

Screendoek met Tourniquets samenstellen

1. Kies een doeksoort
Toon meer
1. Kies een kleur voor het doek
Toon meer
1. Kies een bevestiging
Toon meer

Wij raden u aan om niet meer dan 750 mm afstand in de breedte en 950 mm in de hoogte te laten tussen de geplaatste tourniquets.

Gebruikt u minder dan het aanbevolen aantal tourniquets, dan kan het doek mogelijk niet strak afgehangen worden.

1. Kies een afwerking
Toon meer
1. Vul het aantal in
1. Overzicht & bestellen
Voer het gewenste formaat in.

Zorg ervoor dat het zonweringsdoek voldoende tourniquets bevat

Een screendoek bevestigen met tourniquets is een voordelige oplossing voor het bevestigingen van een zonweringsdoek, waarbij je wel geniet van alle voordelen van een screen. De Sergé screendoeken van K&K zonwering zijn namelijk uitermate zonwerend en weerbestendig. Het is hierbij echter wel van belang dat je voldoende tourniquets in het zonweringsdoek plaatst. Screendoeken met tourniquets hangen goed strak wanneer je om de 700 á 800 millimeter in de breedte en om de 900 á 1000 millimeter in de hoogte een tourniquet plaatst. Het is mogelijk om minder tourniquets te plaatsen, maar dat geeft het risico dat het screendoek niet goed strak hangt. In dat geval kan het zijn dat de wind vat krijgt op het screendoek, waardoor het doek gaat klapperen. Dit heeft een negatieve invloed op de levensduur van het zonweringsdoek. 

Het monteren van een screendoek met tourniquets

Screendoeken met tourniquets zijn relatief eenvoudig te monteren op een kozijn, overkapping of uitbouw. Je kunt in onze webshop zelf de gewenste afmeting van het zonweringsdoek en het aantal tourniquets invullen. Wij zorgen er dan voor dat het screendoek op maat gemaakt en met het gewenste aantal tourniquets bij jou thuis geleverd wordt. Het zonweringsdoek heeft een gelijk aantal ogen als het aantal geleverde tourniquets. Je plaatst de tourniquets met behulp van kleine kruiskopschroeven op bijvoorbeeld het kozijn. Bekijk hierbij goed waar de zeilogen in het screendoek zitten en zorg ervoor dat deze perfect op de tourniquets passen. Leg de zeilogen op de tourniquets en draai de tourniquets een kwartslag, zodat het screendoek bij alle bevestigingspunten goed vast zit. 

Sergédoek voor optimaal gebruik

Onze screendoeken bestaan uit glasvezeldraden die voorzien zijn van een pvc-coating. De benaming die hiervoor gebruikt wordt is Sergédoek. Het is een oersterk doek dat onderhoudsarm is en geen zonlicht doorlaat, maar waar je wel door van binnen naar buiten kunt kijken. Wij werken met twee typen Sergédoek, waarbij het percentage aangeeft hoeveel zonlicht het doek doorlaat:

Screendoek Sergé 1%

Screendoek Sergé 3%-5%

Daarnaast leveren wij Veozip van het merk Ferrari met 15 kleuren die perfect aansluiten bij de RAL-kleuren die meest voor kozijnen worden gebruikt.

Verder hebben we de BO Lunar, een gelamineerd, niet doorzichtig en niet lichtdoorlatend zonweringsdoek.

Screendoeken met tourniquets kopen bij K&K zonwering

Je koopt screendoeken inclusief tourniquets eenvoudig online bij K&K zonwering. In onze webshop vul je de gewenste maat en het aantal tourniquets in. Je hebt keuze uit verschillende soorten en kleuren screendoeken. Wanneer je het lastig vindt om te bepalen hoeveel tourniquets je nodig hebt of welk soort screendoek het beste bij jouw huis past, neem dan gerust contact met ons op! Wellicht dat een ander type doek zoals een screendoek met zuignappen of tenax beter bij jouw situatie past. Onze specialisten helpen je graag bij het vinden van het screendoek dat bij jouw huis en wensen past.