• Europese topkwaliteit
  • Grootste maatwerkspecialist
  • Gratis verzending vanaf €250,-
  • Uitgebreide collectie
  • Altijd een oplossing

Screendoek met tenax

Vanaf  40,70

  • Bevestiging met één klik
  • Stevige en duurzame bevestiging
  • Levering rechtstreeks van de fabriek
  • Uitgebreide kleurencombinaties
  • A-kwaliteit doeken van het merk
Samenstellen

Voordelen tenax

Een mooi screendoek vraagt natuurlijk om een strakke bevestiging voor het raam. Dat kan op verschillende manieren. Door te kiezen voor een screendoek met tenax-sluiting kies je voor een stevige en een duurzame bevestiging op zowel de muur, op het kozijn of via een grondplaat die wordt geplakt. Het is een prima alternatief voor tourniquets. Bij de tenax-sluitingen hoef je maar één gaatje te boren of een grondplaat te pakken per sluiting. Het staat niet alleen netjes, maar is ook duurzaam en veilig.

Download meetinstructies

Samenstellen en bestellen

Stel je doek samen

Kies een doeksoort
Breedte doekmaat in mm:
Hoogte doekmaat in mm:

Jouw keuzes

Vanaf  40,70

Tenax-sluiting voor
stevige bevestiging

Met een screendoek voor je raam houd je de zon buiten. Zo blijft het binnen lekker koel. Daarnaast voorkom je met het screendoek inkijk, maar kun je zelf wel gewoon naar buiten blijven kijken. Een screendoek is ook nog eens een stuk budgetvriendelijk dan een compleet screensysteem. En de bevestiging ven het doek is heel eenvoudig.

De bevestiging van het screendoek kan op verschillende manieren. Wij leveren onder andere screendoeken op maat, voorzien van tenax-sluitingen (Loxx-sluiting). Deze handige sluiting kun je het beste vergelijken met een drukknoopsluiting. Vooral in de maritieme wereld wordt veel gebruik gemaakt van dit type sluiting. Naast de tenax-sluiting kun je bij ons ook terecht voor screendoeken met tourniquets of zuignappen sluiting.

Stel je eigen screendoek met tenax-sluiting samen

Hoe werkt de tenax-sluiting?
Het screendoek zelf is voorzien van tenaxkoppen. Bijgeleverd krijg je tenax zelftappers. Deze zelftappers monteer je het hout van je kozijn. Het screendoek bevestig je door op de zijkant van de drukknoop te drukken (dus niet net zoals bij een drukknoop op het midden van de knop). De tenax-sluiting open je door aan de zijkant van de knop te trekken. Deze handelingen vergen weinig kracht.

Hoeveel tenax-sluitingen je nodig hebt is natuurlijk afhankelijk van de afmetingen van je screendoek. Je kunt zelf aangeven hoeveel sluitingen je wilt. We adviseren je om elke 700-800 millimeter in de breedte en om elke 900-1000 millimeter in de hoogte een tenax-sluiting te plaatsen. Zo kun je het doek echt strak spannen en voorkom je dat het doek bobbelig wordt of wind vangt. Dit komt de levensduur van het doek uiteindelijk ten goede. Met de afwerking rondom zomen, garanderen wij een goede afwerking van het doek.

Sergédoek voor optimaal gebruik

Onze screendoeken bestaan uit glasvezeldraden die voorzien zijn van een pvc-coating. De benaming die hiervoor gebruikt wordt is Sergédoek. Het is een oersterk doek dat onderhoudsarm is en geen zonlicht doorlaat, maar waar je wel door van binnen naar buiten kunt kijken. Wij werken met twee typen Sergédoek, waarbij het percentage aangeeft hoeveel zonlicht het doek doorlaat:
• Screendoek Sergé 1%
• Screendoek Sergé 3%-5%

Daarnaast leveren wij Veozip van het merk Ferrari met 15 kleuren die perfect aansluiten bij de RAL-kleuren die meest voor kozijnen worden gebruikt. Verder hebben we de BO Lunar, een gelamineerd, niet doorzichtig en niet lichtdoorlatend zonweringsdoek.

Screendoek met tenax-sluiting bestellen?

Dat kan heel eenvoudig. Je stelt bij ons je eigen screendoek samen. Met behulp van onze meetinstructies is het opmeten van de juiste maten een eitje! En de montage van het doek? Ook dat kun je eenvoudig zelf. Je screendoek op maat wordt altijd met een duidelijke montagehandleiding geleverd. Zo kun je snel genieten van je nieuwe screendoek!